november 3, 2016

Der er coaches alle vegne – er titlen 'coach' ikke overbrugt?

Så længe der går mennesker rundt med drømme, de ikke når. Så længe folks egne tanke- og handlingsmønstre spænder ben for dem selv, er der brug for coaches.

Så det korte svar er: Nej!

Og vi har alle sammen brug for én, hvor vi føler den rigtige kemi. Én, der udstråler den tillid, der skal til, så vi tør bevæge os udover kanten og se med andre øjne på det, vi kæmper med eller drømmer om.

Egentlig synes jeg, alle burde lære en helt grundlæggende coachteknik: Det at spørge. For det er ret simpelt, og resultatet er markant. Vi øger vores bevidsthed og ansvar.

De to evner skaber umiddelbare, gode og meget mærkbare resultater – blandt andet i vores relationer.

Den enkle teknik – spørgsmålene

For mig er fundamentet i coaching den grundlæggende teknik i form af spørgsmål. Du vil blive overrasket, hvor langt du kan nå, hvis du svarer ærligt på spørgsmål om dit liv.

Test det af på dig selv og se, hvad det giver:

  • Hvad er det for et mål, du drømmer om, og hvad står i vejen for, at du kan nå det?
  • Hvad er det for mønstre, du har?
  • Ved du noget om dine relationer og deres mønstre?
  • Hvordan opfatter du det, andre siger/gør?
  • Hvad er det for mønstre, du agerer ud fra? Er det, fordi ”det har jeg/vi altid gjort”, eller ”sådan gør vi i min familie/mit firma”?
  • Når du indgår i en dialog, taler du så ud fra dit eget perspektiv, eller prøver du at være imødekommende og nysgerrig på andres perspektiver?

Ved at stille dig selv spørgsmål sætter du gang i din egen refleksion. Hvis du skal tættere på de ærlige og mere konkrete svar, skal du måske have hjælp.

Du lærer af nysgerrighed

Den coachende tilgang til andre mennesker er en interessant og nysgerrig måde at møde andre på.

Det er spændende at prøve at forstå, hvorfor andre gør, som de gør, og hvorfor de har de holdninger, som de har.

Hvad er det for en historie, de har med? Hvad vil de med deres liv?

Mulighederne er uendelige, når man møder mennesker med en grundlæggende nysgerrighed og et oprigtigt ønske om at forstå dem.

Det betyder ikke, at alle skal være coaches og coache andre. Men det vil gøre en kæmpe forskel i de flestes liv, hvis de griber til det spørgende værktøjsbælte i forskellige situationer.

Også indeni – stil spørgsmål til dig selv og mærk efter, hvad der kommer intuitivt som svar.

Tænk, hvis vi var lige så nysgerrige efter at lære os selv og vores relationer at kende, som vi er, når det gælder pleje af vores hud, bilen eller vores arbejdsopgaver?

Wow – fagre nye verden.

Har du lyst til at vide mere om, hvordan du når dine drømme og mål, er du velkommen til at tilmelde dig mit nyhedsbrev eller kontakte mig.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>