• Kurser

Kursus i økonomi for virksomhedsejere og ejerledere

Når du har for travlt til bilag og økonomi

Som virksomhedsejer kan de administrative opgaver, som bilag og økonomi føles som ren bjergbestigning i en travl hverdag. Ofte ender du med at udskyde disse opgaver, og det kan komme til at tage rigtig lang tid. Tid, som du i forvejen ikke har til rådighed.

På disse workshops afsætter du tre timer ad gangen, hvor vi taler om forskellige emner, og hvor du har mulighed for at stille alle dine spørgsmål.

Bilag og administration skal ikke fylde mest i din hverdag

Min tilgang, er at det ikke er bilag og administrative opgaver, der skal fylde mest i din virksomhed. Nogle gange kan det svare sig at udlicitere opgaverne, men det er stadig dig, der har ansvaret for at indsamle dokumentation.

Jeg afholder fire åbne workshops om året, men jeg oplever jævnligt netværk af forskellige mennesker, der sidder med de samme udfordringer ønsker at sidde sammen og lave økonomi, så jeg er åben for jeres specifikke gruppes behov. Er I minimum 8 personer, der har lyst til at være sammen om have jeres egen workshop, så er I velkommen til at ringe for en uforpligtende samtale – kontakt mig her.

Kursets indhold

Vi taler om…

 • De gode rutiner, så du undgår at skulle bestige bjerge
 • Det gode samarbejde med din bogholder og revisor
 • Forstå din bogholder eller revisors sprog. Og stil krav om, at de forstår dig og din forretning
 • Forstå din virksomheds økonomi
 • Budget som styringsredskab
 • Den gode rapportering med et twist
 • Årsregnskab – årets økonomiske eksamen
 • Spild – hvor meget spildtid, -materialer og andet er der i din virksomhed?
 • Økonomiske beslutninger i forbindelse med udvikling
 • Hvorfor der er sund økonomi i trivsel og medarbejdernes talenter

Jeg er altid åben for at tale om andre emner. Din virksomhed er så meget andet end tal.

Kursus for iværksættere – Økonomi for kreative sjæle

Når du kommer til kort ved bilag, administration og økonomi

Mange af mine kunder er dygtige, kreative forretningsudviklere. En del af dem er små selvstændige enmandsvirksomheder, hvor bogholderi kan tage uforholdsmæssig lang tid, eller som for mange: føles forkert. Denne type, som jeg plejer at kalde kreative sjæle, har ofte en udfordring, når det kommer til den administrative del af at være selvstændig. De er sindssygt dygtige til det, de gør og den forretning, de driver, men kommer til kort, når det handler om bilag, administration og økonomi.

På disse workshops lærer du noget om praktisk økonomi. Du bliver skarp på, hvordan du gør i praksis, når du skal have drift, økonomisk overblik og bogholderi til at fylde så lidt som muligt. Du får altid konkrete redskaber og metoder med hjem, som kan implementeres direkte i din forretning.

Workshoppen tilrettelægges, så der er plads til spørgsmål og tid til at dykke ned i de konkrete problemstillinger, du har i din virksomhed. Vi arbejder hver gang med deltagernes konkrete situation.

Simple rutiner til et bæredygtigt fundament

Din virksomhed er så meget andet end tal og økonomi. Men tal og økonomi er det, der skaber et bæredygtige fundament. Så lav nogle gode, simple rutiner, der giver dig et løbende overblik over din virksomhed. Det er med til at give dig tryghed i hverdagen.

Jeg afholder 3-4 åbne workshops om året. Men jeg oplever jævnligt netværk af forskellige mennesker, der sidder med de samme udfordringer, ønsker at sidde sammen og lave praktiske økonomiopgaver. Derforså jeg er åben for jeres specifikke gruppes behov. Er I min. 8 personer, der har lyst til at være sammen om at have jeres egen workshop, er I velkommen til at ringe for en uforpligtende samtale.

Kursets indhold

Vi taler om…

 • De gode enkle rutiner, så du undgår at skulle bestige bjerge. Hvordan gør du i dagligdagen?
 • Skal du udlicitere eller gøre det selv? Fordele og ulemper
 • Forstå din bogholder eller revisors sprog. Og stil krav om, at de forstår dig og din forretning
 • Forstå din virksomheds økonomi og få et overblik
 • Budget som styringsredskab
 • Hvilke andre parametre fortæller om din virksomheds tilstand?
 • De gode prioriteringsredskaber, der hjælper med at skabe struktur og give plads til det, du helst vil arbejde med
 • Skab det gode fundament, så du ved præcis, hvad din virksomhed skal stå for

Kursus for bogholdere: Skab merværdi for din kunde eller arbejdsgiver

Den økonomiske verden skal oversættes

Som økonom er det altid at være værdiskabende for de virksomheder, du er ansat i eller for de kunder du arbejder med.

Jeg har tit hørt virksomhedsejere, ledere og medarbejdere sige, at vi økonomer er firkantede og ikke særligt fleksible, og at vi ikke forstår, hvad der foregår ude i virkeligheden. Eller at de selvsamme virksomhedsejere og ledere ikke forstår vores økonomisprog. Og det er der sikkert noget om.

Vi skal være firkantede for at sikre den dokumentation, som lovgivningen kræver. Og der er jo visse ting, vi ikke har mulighed for at gå på kompromis med, og er det et udtryk for, at vi ikke er særlige fleksible? Måske. Måske ikke.

Jeg har i mine mange år gjort en dyd ud af at forstå den forretning, jeg skal lave regnskab for. Samtidig har jeg støt og roligt lært at tale ”direktørens” økonomisprog. På den måde kan jeg oversætte den verden, vi som økonomer ser, til den verden de arbejder i.

Målet bør altid være at få virksomhedsejeren til at forstå virksomhedens økonomiske parametre, men også at tage ansvar. Virksomhedsejeren har samtidig også et ansvar for at få os økonomer til at forstå, hvad der foregår i driften. Det skal være et samspil.

Er det nemt? Nej! Men det kan lade sig gøre.

Nye måder at være værdiskabende på

Som økonomer kan vi ofte opleve, at vi ikke føler os forstået, og at vi blot er sat i verden til at overholde regler og lovgivninger. Der skal kort sagt være orden i sagerne. Hvordan får vi forklaret organisationen, at vi går til eksamen for hele virksomheden, når der skal afleveres årsregnskab?

Få nye måder til at være værdiskabende og føre bogen på denne workshop sammen med andre ligesindede økonomer.

Jeg oplever jævnligt netværk af forskellige mennesker, der sidder med de samme udfordringer, som ønsker at sparre med hinanden. Jeg er åben for jeres specifikke gruppes behov og sammensætter gerne et program, der matcher disse. Er I minimum 8 personer, der har lyst til at være sammen om have jeres egen workshop, så er I velkomne til at ringe for en uforpligtende samtale – kontakt mig her.

Dette kursus indeholder

 • Hvorfor det er vigtigt at føre bogen, i stedet for blot at bogføre
 • Hvorfor og hvordan en god rapportering kan være med til at støtte forståelsen mellem drift og økonomi
 • Brugen af andre nøgletal end økonomi til at skabe forståelse af virksomhedens tilstand
 • At lave budgetter, der skaber genkendelse i ledelsen og ikke blot bliver økonomiske overskrifter
 • Hvordan vi skaber forståelse og samarbejde i organisationen
 • Hvordan vi får dem, vi arbejder for til at tage ansvar for de økonomiske parametre (f.eks. debitorer, likviditet, projekter o.lign.)
 • Kunsten at kommunikere med ikke-økonomer