I mange år gik jeg rundt med en tomhed, fordi jeg sad med arbejdsopgaver, der sled mig op. Men efter jeg opdagede mine naturlige talenter, åbnede der sig en helt ny verden.
Det her blogindlæg er et af de mere personlige. Og selvom jeg ellers forsøger at fokusere på konkrete eksempler i arbejdslivet i mine andre blogindlæg, tror jeg, at min egen fortælling måske kan inspirere dig, eller en du kender.
Jeg er uddannet inden for økonomi og regnskab og har arbejdet med det, siden jeg var 19 år. Det var det fornuftige valg tilbage i 80’erne, og det var sjovt at arbejde i økonomiafdelingen – virksomhedernes maskinrum. Men jeg ville mere…
Der manglede altid noget
Jeg blev superdygtig til mit fag, og min karriere kørte på skinner. Men jeg følte ofte, at der manglede noget. At der var flere muligheder for at drive og udvikle forretning end bare det at kigge på tallene. Min oplevelse var ofte, at de ‘røde’ eller ‘sorte’ tal på bundlinjen sjældent gav det fulde billede af, hvordan det gik i den virksomhed, jeg arbejdede med. Hvorfor så vi ikke på de menneskelige potentialer i virksomheden – eller nye produkters muligheder? Eller hvorfor var der forskel på den virksomhed, der stod om på hjemmesiden og den adfærd, vi som medarbejdere og ledelse havde i hverdagen? Hvorfor stemte det ikke overens?
Læs også: Da stressen tog med på ferie
Jeg havde alt for ofte en følelse af tomhed og en følelse af, at noget manglede, når jeg gik hjem fra arbejde. Og følelsen af tomhed voksede, indtil jeg til sidst var ved at få nok af det hele. Uden at jeg helt forstod hvorfor. Jeg endte med at gå ned med stress, og det gik ud over min familie.
Krydsfelt mellem mennesker og økonomi
Jeg endte med at blive selvstændig økonomikonsulent med speciale i økonomiområder, der var kørt af sporet. Altså konsulenten der blev kaldt ind, når overblikket måske var røget og regnskabschefen sygemeldt. Eller når medarbejdergruppen i økonomiafdelingen var endt i konflikt eller lavede for mange fejl. Min niche blev ”fra kaos til kontrol”. Kernen i det var altid mennesker i og bag virksomhederne og det at skabe udvikling og overblik.
I dag, hvor jeg selv er blevet talentekspert, kan jeg godt se, hvorfor jeg fandt min niche der, hvor økonomi og menneskelig udvikling skal spille sammen. De talenter, der er naturlige at have i spil for et økonomimenneske, er talenter som analyserende, vurderende, researchende, disciplineret og fokuseret.
Læs også: Får du brugt talenter, der giver dig energi?
Men sådan så mine toptalenter ikke ud. De var: Udviklende, individorienteret, optimistisk, indlevende, idérig og problemløser. Og i dag forstår jeg, at den særlige kombination er mit hjerteblod. Det at bruge både min økonomiske indsigt og mine talenter til at støtte en udvikling, hvor både det økonomiske fundament er i orden og de arbejdsgange, der introduceres, passer til den enkeltes talentpakke. Så hver person bliver i stand til at være i topform til glæde og gavn for det enkelte menneske, men også for virksomheden.
Tomheden forsvandt
Indsigten i mine egne talenter er måske den største gave, jeg har givet mig selv rent personligt og arbejdsmæssigt. Pludselig forstod jeg, hvorfor særlige opgaver virkede tiltrækkende og energigivende på mig, og hvorfor det var helt afgørende for mig at få tilsat noget mere menneskeligt til hele det økonomiske område, som var min beskæftigelse. Hvis vores talenter ikke er i spil, føles det tomt, og på den lange bane kan det ende med, at vi brænder ud. At vi helt mister vores lyst og evne.
Det er derfor efter min mening vigtigt, at du finder dine naturlige talenter, så du kan få styr på, hvad der giver energi, og hvad der dræner dig, så du får skabt en virksomhed eller karriere, der passer til netop din pakke.
Sidder du fast og føler dig tom inden i? Så lad mig hjælpe dig med at finde dine naturlige talenter.
Du kan også prøve at læse min e-bog, der er til dig, der tænker, at du kan få endnu mere ud af din virksomhed og dit eget potentiale. Du kan hente den her.